Barion Pixel

Diablo 4 Strongholds (Erődítmények)

2023. jún. 9. | Diablo 4, Guide

A Diablo 4-ben a Strongholds (Erődítmények) a gonosz fészkei, amelyek a világban találhatóak. Amikor rájuk bukkansz, az a feladatod, hogy felszabadítsd őket az ott tartózkodó ördögi teremtményektől! Jutalmul nagy mennyiségű Hírnevet (Renown-t) kapsz, és néhányuk központi csomóponttá válik, ahol útvonalak találkoznak, mások pedig kereskedőkkel és művészekkel lesznek benépesítve, vagy új barlangokat, területeket és eseményeket nyitnak fel.

Minden zónának három egyedi erődítménye van, amelyeket fel kell szabadítanod a gonosztól. Ebben a cikkben bemutatjuk az összes Stronghold-ot (erődítményt) és a feloldásukat.

Diablo 4 Strongholds, erődök

Fractured Peaks Strongholds (erődítmények)

Fractured peaks zónában a 3 erőd, amit találhatsz Nostrava, Malnok és Kor Dragan. Az alábbi képen láthatod az erődöket a térképen is.

A Diablo 4 Fractured Peaks zónában található 3 stronghold (erődítmény) térképen.

 

 

 

Fractured Peaks strongholds 

Nostrava

A Nostrava keleti részén található kápolna az első célpontod ebben az erődítményben. A kápolnában találsz néhány imádkozó falulakót és egy papnőt az oltár mellett. Egy epikus vörös nova hatására a papnő Szukkubusszá változik és a falusiak megőrülnek, majd rádtámadnak. Győzd le a falusiakat és kezd el végigvizsgálni otthonaikat. Minden ház tartalmaz egy démoni oltárt (effigy), amit el kell pusztítanod. Vigyázz, minden házban leselkedik egy csapda! Ezután térj vissza a kápolnába, hogy részt vegyél egy epikus harcban 3 szukkubusz (Negala, Torvala és Kozira) ellen, akik különböző képességekkel rendelkeznek.

Diablo 4 Nostrava erődben található effigy-k, boss, Altar of Lilith térképen

 1. Vizsgáld át a falut
 2. Beszélj a papnővel
 3. Éld túl az Őrült Falusiak támadását
 4. Vizsgáld meg a falusiak otthonait
 5. Rombold le a démoni oltárokat (effigy)
 6. Térj vissza a kápolnába
 7. Győzd le a 3 Succubust: Negala, Kozira, Torvala
 8. Gyújtsd meg újra a Vándorok Oltárát (Wanderer’s Shrine), hogy meghódítsd Nostrava erődjét

Ebben az erődítményben egy Altar of Lilith oltárt is találsz.

Malnok

A fagyasztó varázslatok a legfőbb veszély Malnok erődben. Győződj meg róla, hogy van olyan képességed, ami kiszabadít a különböző fagyasztások alól! Lépj be a zónába és haladj a vihar epicentruma felé. Amint eléred a középpontot, meglátod, hogy 3 jeges vonal köti össze a vihar központját a 3 Jég Klán Szélhívogatóval (Ice Clan Stormcaller), akik előidézik a hóvihart. Ők kezdetben ellenállnak a sebzésnek, de amikor megtámadod őket egy elit szörny lép melléjük. Az ő megölésük teszi sebezhetővé a Szélhívogatókat (Ice Clan Stormcaller). Intézd el mindegyiküket, hogy megszakítsd a szertartást. Ezután térj vissza a zóna közepére és öld meg az összes Jág Klán szörnyet. Ekkore szembe kell nézned Frosthorn-nal egy epikus 1 az 1 ellen csatában a zóna közepén lévő kis arénában, de vigyázz; NAGYON FÁJ!

 1. Keresd meg a vihar forrását
 2. Keresd és öld meg a Jég Klán Szélhívogatóit (Ice Clan Stormcaller) a hóvihar megállításához (3)
 3. Térj vissza Malnok központjába
 4. Öld meg a fennmaradó Jég Klán tagokat
 5. Öld meg Fagyszarvat (Frosthorn)
 6. Gyújtsd meg újra a Vándorok Oltárát (Wanderer’s Shrine), hogy meghódítsd Malnokot

Ebben az erődítményben egy Altar of Lilith oltárt is találsz.

Kor Dragan

Lépj be Kor Dragan erődjébe, és lásd, milyen pusztítást végeztek a vámpírok ebben az ősi erődítményben. Három Vámpír Inkubátor (Vampiric Incubator) található itt, mindegyikük kisebb Vampiric Corruption-el van összekapcsolva. Az inkubátorok sebezhetetlenek, amíg el nem pusztítod a kisebbeket. Amint egy inkubátort lerombolsz, felszabadul egy Sanguine lovag. Öld meg mindhármat, majd indulj észak felé a Vámpír Aberráció (Vampiric Aberration) felé. Az addig sebezhetetlen, amíg az utolsó inkubátor el nem pusztul. Szabadulj meg tőle, majd szállj szembe Nilcar-ral, aki elit szörnyeket hív segítségül, hogy elpusztítson téged!

 1. Fedezd fel Kor Dragan-t
 2. Tisztítsd meg Kor Dragan-t a vámpírfertőzéstől
 3. Öld meg a hátramaradt Sanguine lovagokat
 4. Semmisítsd meg a Vámpíri Aberrációt (Vampiric Aberration)
 5. Mélyedj el az Archívumban
 6. Öld meg Nilcar-t, az Elfeledett Püspököt
 7. Gyújtsd meg újra a Vándorok Oltárát (Wanderer’s Shrine), hogy meghódítsd Kor Dragan-t

Ebben az erődítményben egy Altar of Lilith oltárt is találsz.

Dry Steppes strongholds 

Qara-Yisu

Qara-Yisu erődje nagyon gyorsan teljesíthető. Lépj be a Qara-Yisu romjai közé. Három piros pont jelenik meg a területen, amelyek megjelölik a Pokoli Tornyok helyét. Juss el mindegyikhez és semmisítsd meg azokat. Egy Sámán, Utulku, jelenik meg a terület északi részén. Szállj szembe vele és öld meg!

 1. Fedezd fel Qara-Yisu romjait.
 2. Találd meg és semmisítsd meg a 3 Pokoli Tornyot (Infernal Spires).
 3. Vizsgáld meg a zavargást a bányában.
 4. Győzd le Utulku-t.
 5. Gyújtsd meg újra a Vándorok Oltárát (Wanderer’s Shrine), hogy meghódítsd Qara Yisu-t.

Ebben az erődítményben egy Altar of Lilith oltárt is találsz.

Temple of Rot

Lépj be a Rohadás Templomába (Temple of Rot) délkelet felől, majd fuss a térképeden látható nagy sárga téglalap nyugati részéhez. Miután belépsz, a sárga terület három részre oszlik: a Kert nyugaton, a Templom középen és a Belső udvar keleten található. Először öld meg az összes szörnyet a Kertben, majd indulj a Belső udvarhoz, végül a Templomba. Miután mindhárom területet megtisztítottad, egy korábban elzárt akadály nyílik meg a Templom távoli végén található Elagabalu Búvóhelyének bejáratánál. Kövesd az ösvényt a Méregfészekhez, ahol Elagabalus várja érkezésed. Ő egy hatalmas harcos, aki nagyon erősen üt a buzogányával. Figyelj a környezetedre! A harcos megölése után egy kis meglepetés tárul eléd. Felrobban, és megjelenik a kissé kisebb démon, Elagabalus Ivadéka. Öld meg, hogy felszabadítsd a Rohadás Templomát (Temple of Rot).

 1. Öld meg a Kanibál Bajnokokat (Cannibal Champions)
 2. Találd meg Molqarth Búvóhelyét
 3. Öld meg Molqarth-ot
 4. Öld meg Molqarth Ivadékát is
 5. Gyújtsd meg újra a Vándorok Oltárát (Wanderer’s Shrine), hogy meghódítsd a Rohadás Templomát (Temple of Rot)

Ebben az erődítményben egy Altar of Lilith oltárt is találsz.

The Onyx Watchtower

Lépj be az Onyx Őrtoronyba (Onyx Watchtower) bármelyik bejáratán keresztül. Küzdj át a táboron és ölj meg mindent, ami az utadba kerül. A képernyő jobb oldalán látható egy előrehaladási sáv, amely megtelik, ahogy ölöd a banditákat. Ha eléggé északra kóborolsz a táborból, már láthatod a térképen a nagy Koponyát. A főellenség, Ezmin kapitány egy zárt ajtó mögött vár, amely akkor nyílik ki, amikor elég ellenséget öltél meg. Menj és szállj szembe vele, miután végeztél a követőivel. Gyakran láthatatlanná válik és néha robbanószerek hullanak a tetőről, vakító füstöt hagyva maga után. Próbálj a lehető legjobban alkalmazkodni hozzá.

 1. Találj egy utat a táborba
 2. Öld meg a banditákat és rombold le a táborukat
 3. Találd meg Ezmin-t az őrtoronyban
 4. Győzd le Ezmin kapitányt
 5. Gyújtsd meg újra a Vándorok Oltárát (Wanderer’s Shrine), hogy meghódítsd az Onyx Őrtornyot (Onyx Watchtower)

Ebben az erődítményben egy Altar of Lilith oltárt is találsz és egy másikat nagyon közel hozzá.

Hawezar strongholds 

Crusaders’ Monument

Lépj be a Keresztesek Monumentumába (Crusaders’ Monument) az 1. vagy a 3. bejáraton keresztül. Menj a kör közepére és pusztítsd el a Monumentumot körülvevő Holtakat. Vizsgáld meg a Fáklyatartó mellett fekvő holttestet, vedd fel a Koponyát és lépj interakcióba az Ünnepi Fáklyatartóval. Több fehér gyémánt alakú jel jelenik meg a térképeden. Mindegyik jel egy Sírrabló holttest helyét jelöli. Ellenőrizd őket a további Keresztes Koponyáért, majd helyezd el azokat az Ünnepi Fáklyatartóban, hogy megtöltse a képernyőd jobb oldalán lévő haladássávot. Amikor a sáv megtelik, megjelenik a 3 Keresztes Bajnok szelleme, akiket le kell győzned. Az első bajnok egyedül harcol ellen, de a másik kettő egyszerre támad rád, miután legyőzted az elsőt.

 1. Keresd meg a a Keresztesek Monumentumát (Crusaders’ Monument)
 2. Tisztítsd meg a Monumentumot a Holtaktól
 3. Vizsgáld meg a Sírrabló holttestét
 4. Vedd fel a Keresztes Lovag Koponyáját
 5. Helyezd el a Keresztes Lovag Koponyáját az Ünnepi Fáklyatartóban
 6. Keresd meg a Sírrabló holttestén a Keresztesek Koponyáit
 7. Tisztítsd meg a Koponyákat az Ünnepi Fáklyatartóban
 8. Győzd le a Keresztes Bajnokokat (Crusader Champions)
 9. Gyújtsd meg újra a Vándorok Oltárát (Wanderer’s Shrine), hogy meghódítsd a Keresztesek Monumentumát

Ebben az erődítményben egy Altar of Lilith oltárt is találsz.

Eriman's Pyre

Lépj be Eriman’s Pyre területére és menj a sárga kör közepére, hogy beszélj a szellemmel. Öld meg a Bukott Felügyelőt (Fallen Overseer), aki ott jelenik meg. Vedd fel a Falusiak maradványait, majd kattints a fehér gyémánt alakzatokkal jelölt Tűzes Fókuszokra (Fiery Focus) a térképeden. Kövesd a térképen lévő három piros pontot, hogy még több Falusi maradványát szerezd meg az Elite szörnyektől. Vidd vissza őket a középpontba, majd lépj interakcióba Eriman’s Pyre-al, hogy eloltsd azt. Ezután megjelenik a szellem; Duz’Agur.

 1. Lépj be a Lángoló Faluba
 2. Beszélj a Szellemmel
 3. Öld meg a Bukott Felügyelőt (Fallen Overseer)
 4. Szedd össze a Falusiak maradványait
 5. Szerezd meg a többi Falusi maradványait és használd azokat Eriman tüzeinek eloltására
 6. Oltsd el Eriman máglyáját
 7. Öld meg Duz’Agur-t
 8. Gyújtsd meg újra a Vándorok Oltárát (Wanderer’s Shrine)

Ebben az erődítményben egy Altar of Lilith oltárt is találsz.

Vyeresz

Lépj be Vyeresz erődjébe és keresd meg a Kígyó Szem szentélyeket (Serpent’s Eye Shrines). Mindegyik egy kunyhóban található Vyeresz területén belül és erős Elit ellenségek védik őket. Az egyik a keleti részen található, egy másik a legészaknyugatibb sarokban, és egy a bezárt ajtó előtt helyezkedik el, amely előtt kővé vált emberek állnak. Miután mindhárommal interakcióba léptél, kinyithatod az ajtót, de ekkor rajtad ütnek a szörnyek. Éld túl a 45 másodpercet és öld meg az összes megmaradt szörnyet az idő lejárta után. Folytasd északkelet felé a az erődbe és nézz szembe Dianthus-al az utolsó zónában.

 1. Lépj be Vyeresz területére és fedezd fel a területet.
 2. Keresd meg és pusztítsd el a Kígyó Szem Szentélyeket (Serpent’s Eye Shrines).
 3. Nyisd ki a Kígyó Szem ajtót (Serpent’s Eye Door)
 4. Éld túl a kultisták támadását
 5. Fedezd fel Vyeresz Templomának romjait.
 6. Öld meg Dianthust.
 7. Gyújtsd meg újra a Vándorok Oltárát (Wanderer’s Shrine), hogy meghódítsd Vyeresz-t.

Ebben az erődítményben egy Altar of Lilith oltárt is találsz.

Kehjistan strongholds 

Alcarnus stronghold

Lépj be Alcarnus területére és indulj az északi sarkába, majd lépj kapcsolatba a nekromantával. Ekkor ellenséggé válik és le kell győznöd őt. Eltűnik, amikor körülbelül 15% életereje marad. Hagyd el a főellenség területét dél felé és keresd meg a 3 Nekrotikus Gumót (Necrotic Mass) és semmisítsd meg őket. Mindegyikből egy Simulacrum fog előbukkanni; öld meg őket is. Indulj vissza az északi részre, ahol kapcsolatba léptél a nekromantával. Itt nézz szembe Rashta Újjászületett (Rashta Reborn) formájával.

 1. Fedezd fel Alcarnus-t.
 2. Hatolj mélyebbre Alcarnus erődjében.
 3. Beszélj a nekromantával.
 4. Győzd le Rashtát.
 5. Vizsgáld meg a Boszorkány Tanyáját (Lair of the Witch)
 6. Semmisítsd meg az egyik nekrotikus tömeget.
 7. Öld meg a Simulacrum-okat
 8. Semmisítsd meg a többi nekrotikus tömegeket.
 9. Térj vissza a Varázsló Tanyájához (Lair of the Witch).
 10. Öld meg az Újjászületett Rashtát (Rashta Reborn).
 11. Gyújtsd meg újra a Vándorok Oltárát (Wanderer’s Shrine), hogy meghódítsd Alcarnus-t.

Ebben az erődítményben egy Altar of Lilith oltárt is találsz.

Altar of Ruin stronghold

Keresd meg az utat a romokhoz (Altar of Ruin) a barlangrendszeren keresztül. El kell pusztítanod egy barrikádot ahhoz, hogy bejuss. Öld meg a kultistákat, hogy megtaláld a Rituális kamra kinyitásához szükséges 3 Kulcskövet (Keystones). Nyisd ki a kamrát és nézz szembe Maldullal. Először két hullám szörnyet generál, mielőtt ő is sebezhetővé válik.

 1. Fedezd fel a barlangot.
 2. Találd meg a Kulcsköveket (Keystones).
 3. Használd fel a Kulcsköveket (Keystones) a Rituális Kamra kinyitásához.
 4. Öld meg a Maldult.
 5. Gyújtsd meg újra a Vándorok Oltárát (Wanderer’s Shrine), hogy meghódítsd az Altar of Ruin erődöt.

Ebben az erődítményben egy Altar of Lilith oltárt is találsz.

Omath's Redoubt

Juss be Omath’s Redoubt erőd területére a déli oldalon található mászási ponton. Lépj interakcióba négy halott Kehjistani testével. Pár másodperc múlva megjelenik a Ceremoniális Bot. menj a térképen látható sárga kör közepére, majd lépj interakcióba vele. Néhány másodperc múlva megjelenik a Főpapnő Hadar (High Priestess Hadar). Öld meg őt – Egy kicsit idegesítő lehet, mivel gyorsan mozog.

 1. Keresd meg az utat Omath védőbástyájába (Omath’s Redoubt).
 2. Vizsgáld meg Omath védőbástyáját (Omath’s Redoubt).
 3. Fedezd fel a pusztítás forrását.
 4. Ellenőrizd a Ceremoniális Botot.
 5. Öld meg a Főpapnő Hadart (High Priestess Hadar).
 6. Gyújtsd meg újra a Vándorok Oltárát (Wanderer’s Shrine), hogy meghódítsd Omath erődítményét (Omath’s Redoubt).

Ebben az erődítményben egy Altar of Lilith oltárt is találsz.

Scosglen strongholds 

Moordaine Lodge

Menj be Moordaine Lodge területre, és találd meg a három hiányzó vadászt. Egyikük a terület északnyugati sarkában található, a másik a középső kunyhóban, és az utolsó az északkeleti sarokban van. Lépj interakcióba a holttestekkel, hogy feltöltsd a képernyőd jobb oldalán lévő sávot. Az utolsó holttesttel való interakció aktiválja a Moordaine Fenevadának (Beast of Moordaine) megjelenését. Küzdj meg ellene, amíg el nem szalad, majd kövesd a barlangjáig a terület tetején. Lépj be a barlangba, és folytasd a harcot a fenevaddal, amíg emberi formára nem változik. Most a Fionnir, az Őrült Druida (Fionnir, the Mad Druid) igazi formájával nézel szembe.

 1. Vizsgáld át Moordaine Lodge környékét.
 2. Találd meg a vadászokat.
 3. Győzd le a Moordaine Fenevadat (Beast of Moordaine).
 4. Keresd meg és üldözd el a Szörnyet.
 5. Lépj be a Szörny odújába.
 6. Öld meg Fionnirt, Őrült Druidát (Fionnir, the Mad Druid).
 7. Gyújtsd meg újra a Vándorok Oltárát (Wanderer’s Shrine), hogy meghódítsd Moordaine Lodge erődjét.

Ebben az erődítményben egy Altar of Lilith oltárt is találsz.

Hope's Light

Menj be a Remény fénye (Hope’s Light) erőd területére, és juss át az barrikádokon balra, amíg el nem érsz az első hajóroncsig. Lépj interakcióba a csörlővel, ami a térképen a fehér gyémánttal van jelölve, az árbóc mellett. Öld meg a körülötted megjelenő ellenségeket, amíg az árboc eleget nem fordult ahhoz, hogy tovább mehess kelet felé. Kövesd az utat a délkeleti szigetig, aminek a távoli végén található a csörlő. Vedd fel, ugrálj vissza és mász fel a hajóroncsra északkeletre. Javítsd meg a törött csörlőt, majd győzd le a Fulladtak (Drowned) támadását, ami utána történik. Ezután egy ösvény nyílik a helyzetedhez képest balra-felfelé. Haladj a sárgával jelölt területen található fennsík felé. Itt az ideje megszabadulni Tidewitch Ne’gana-tól. Győzd le őt, majd mássz fel a domb tetejére és gyújtsd meg a jelzőtűzet.

 1. Találj egy utat a Remény fénye (Hope’s Light) világítótoronyhoz.
 2. Forgasd meg a csigát, hogy megnyissa az utat.
 3. Éld túl a Fulladtak (Drowned) támadását.
 4. Találd meg a hiányzó csörlőtt.
 5. Vidd vissza a csörlőt a Törött Árbóchoz.
 6. Éld túl a Fulladtak (Drowned) támadását.
 7. Öld meg Tidewitch Ne’gana-t.
 8. Gyújtsd meg a Remény Fényét.
 9. Gyújtsd meg újra a Vándorok Oltárát (Wanderer’s Shrine), hogy meghódítsd a Remény Fénye erődítményt (Hope’s Light).

Ebben az erődítményben egy Altar of Lilith oltárt is találsz.

Tur Dulra

Lépj be Tur Dulra területére és kövesd az utat a sárga kör irányába, amíg el nem érsz a masszív fához. Piros jelzések jelennek meg mögötted, a közepén pedig egy Rúnakő található. Lépj vele interakcióba. Három piros pont jelzi a Druida Lelkek helyét, amelyeket ki kell szabadítanod a börtönükből. Győzd le a körülöttük lévő szörnyeket, majd lépj interakcióba velük. Elit Sámánokká változnak, akik különböző elemeket használnak: Odhran a Kínozott Föld Druida, Brighde a Kínozott Szél Druida és Eanan a Kínozott Méreg Druida. Miután legyőzted mindháromat, térj vissza a Nagy Tölgyhöz és szállj szembe az Infernal Tormentorral, aki rád vár. Öld meg őt, hogy felszabadítsd Tur Dulra erődjét.

 1. Lépj be Tur Dulra területére.
 2. Hatolj mélyebbre Tur Dulra erődjében.
 3. Közelíts meg a masszív fát.
 4. Vizsgáld meg a Rúnakövet.
 5. Találd meg a Druida Lelkeket.
 6. Szabadítsd ki Tur Dulra druidáinak lelkét.
 7. Térj vissza a Nagy Tölgyhöz.
 8. Öld meg az Infernal Tormentort.
 9. Gyújtsd meg újra a Vándorok Oltárát (Wanderer’s Shrine), hogy meghódítsd Tur Dulra erődjét.

Ebben az erődítményben egy Altar of Lilith oltárt is találsz.

Minden befejezett Erőd 100 Hírnév (Renown) pontot és tapasztalatot ad. Ezenkívül a Kapcsolódási Pontok (Waypoint) és a barlangok (Dungeon) is feloldódnak.

A szerzőről

FirstBlood

FirstBlood

Válj a FirstBlood blog egyik tartalomkészítőjévé! Ha szeretsz írni, vagy akár videókat készíteni, és szeretnél megosztani játékosok számára értékes tartalmakat, akkor itt a helyed! Készíthetsz gaming útmutatókat, végigjátszásokat, vagy más játékos tartalmakat. A FirstBlood blogjának tartalomkészítőjeként jobban elérheted a magyar gamer közösséget a saját streamer vagy gamer neveddel. A blog tartalmakat megosztjuk közösségi oldalainkon, hírlevelünkben és weboldalunkon. Vedd fel velünk a kapcsolatot és szerezz hírnevet a gamer közösségben!